پنجشنبه، 9 فروردین 1403
  
  • 1400/02/27
روزنوشت

دکتر حسین کرمانپور

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل

امروز روز ماست

27 اردیبشهت روز ارتباطات و روابط عمومی هاست. اکنون که به نگارش این سطور می پردازم نیک می دانم که اغلب سازمان ها نسبت به یک دهه قبل برای جایگاه روابط عمومی و ارتباطات خود جایگاه ویژه قائلند و می دانند هر هزینه کردی در امر ارتباطات نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.

اینجانب مردادماه 1398 به دعوت رئیس کل محترم سکان روابط عمومی سازمان نظام پزشکی را به عهده گرفتم و اکنون پس از گذشت 22 ماه انصاف آن است که یک خود ارزیابی تقدیم همکاران نمایم.

البته که از سنت معمول نگارشی که القا می کند پیش از ما وضع خیلی خراب و در زمان ما اوضاع به سامان شده و همه چیز رو به رشد است هم به شدت گریزانم. پس ضمن تشکر از همه مدیران روابط عمومی سازمان قبل از خودم که بسیار فرهیخته و بزرگوار بوده اند تلاش می کنم در چند سطر باقی مانده به بهانه امروز برخی ایرادات دفتر روابط عمومی را برشمارم:

1- زمانی که آقای دکتر ظفرقندی برای اینجانب حکم مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی را اعطا کردند چهار نکته اساسی را عمیقاً تذکر داده و خواستار بهبود آن شدند:

الف- تقویت ارتباطات جامعه پزشکی با مردم و رسانه ها

ب- تقویت ارتباطات جامعه پزشکی به سازمان صنفی خود

ج- تقویت ارتباطات جامعه پزشکی با همدیگر

د- تقویت ارتباطات درون سازمانی و شبکه گسترده نظام پزشکی های کشور

جلسات متعدد با بزرگان ارتباطات برای ما روشن ساخت برای رسیدن به ارتباط موثر با مردم و رسانه ها، بهترین راه کار ورود تمام عیار در بعد «آموزش موثر سلامت» و مبارزه با اطلاعات شبه علم است. البته روش های کمکی نیز دور از دسترس نبود.

برای تقویت ارتباطات جامعه پزشکی با سازمان صنفی خود اطلاع رسانی صحیح و موثر از اقدامات صنفی در نظام اجرایی سازمان و صندوق رفاه سازمان بود. که انعکاس لحظه ای اقدامات صنفی معاونت های مختلف سازمان و رئیس کل با بضاعت اندکی که از نقطه نظر نیروی حرفه ای در روابط عمومی در رسانههای سازمان صورت گرفت اما در بعد صندوق تعاون و رفاه سازمان که می توانست رضایتمندی موثری را بوجود بیاورد هرگز نتوانستیم دیالوگ موثر برقرار کنیم و تا لحظه نگارش سازمان عملاً ارتباط معنی دار، مدون و سازمان یافته ای بین روابط عمومی سازمان و صندوق وجود ندارد که امیدوارم در دوره مدیریتی باقی مانده یا بعدی این نقیصه بزرگ رفع شود.

در خصوص تقویت ارتباط جامعه پزشکی با همدیگر نیک می دانستیم که ترکیب دو حلقه ارتباطی اول عملاً به تقویت این زنجیره نیز ختم خواهد شد. در این مورد مشکلات ریز و درشتی وجود دارد که برخی رفع و بسیاری باقی است. سربسته باسد گفت اگر ارتباطات بین صنفی جامعه پزشکی روزی به حد بهینه برسد بدانید جامعه پزشکی از مرجعیت امروز به پله نخست خواهد رسید.

در بعد ارتباطات بین سازمانی نیز تلاش شد در نشریه و سایت های سازمان صدای روسای نظام پزشکی ها منتشر شود اما این کمترین کار بود و اگر فرصت می داشتیم و کرونا مانع ارتباطات فیزیکی نشده بود حتماً برنامه هایی اجرا می شد که نظرات دوستان را جلب می کرد.

جا دارد در انتهای این مطلب کوتاه چند نکته کوتاه را تیتروار اشاره کنم:

- کرونا در تقویت ارتباطات فوق نقش به سزایی داشت پس امتیاز خاصی برای این دوران قائل شویم

- کانال تلگرامی سازمان اکنون با بیش از 40 هزار کاربر محملی برای ارتباطات لحظه ای ست. در غنای آن کوشا باشیم

- سازمان در حال حاضر واجد توئیتر و اینستاگرام نیز هست. بالغ بر 24 هزار عضو در اینستاگرام یک فرصت هم اندیشی و همدلی است.

- سازمان امروز با 100 خبرنگار رسانه ای ارتباط همیشگی دارد. این ارتباط نباید تحت هیچ شرایطی مختل شود.

- سازمان اکنون مرجه اطلاعات علمی و سلامتی موثق است. همه باید تلاش کنیم این مرجعیت را برای رسانه های داخلی و خارجی تقویت کنیم.