شنبه، 15 اردیبهشت 1403

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران:

حلقه مفقوده پزشکی کشور درک درست فضای حوزه سلامت است

حلقه مفقوده پزشکی کشور درک درست فضای حوزه سلامت است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کتمان درمانی، دستاوردسازی رسانه ای و توهم حل مشکلات، کار را بسیار پیچیده و دشوار کرده، گفت: برخی اقدامات در نظام سلامت کشور به قیمت فرو ریختن تنه تنومند حوزه سلامت، به خطر افتادن سلامت مردم و هدر رفت زحمات شبانه روزی اساتید ارزشمند ما خواهد بود با این همه همچنان باید پرتلاش و امیدوار به ارائه درمان‌های با کیفیت به مردم بپردازیم. 

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی؛ دکتر محمد رئیس زاده در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران که صبح روز چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، حلقه مفقوده پزشکی کشور را درک درست فضای حوزه سلامت از سوی سیاست گذاران و متولیان نهادهای مختلف خواند و اظهار داشت: این مسئله بر احوال و امور نظام سلامت کشور سایه افکنده است بطوریکه دستاوردهای ارزشمند و کم نظیر پزشکی کشور مورد کم لطفی بی سابقه ای قرار گرفته و زنگ خطر را برای سیاست گذاران و متولیان این حوزه و نیز سلامتی جامعه به صدا در آورده است. 

وی گفت: علی رغم آنکه حوزه سلامت کشور در نیم قرن اخیر به لحاظ شاخص های ارائه خدمات و مراقبت های بهداشتی و پیچیده ترین روش های تشخیصیی،درمانی و جراحی در رده کشورهای تراز اول دنیا قرار دارد اما نادیده گرفته میشود و دلسوزان، بنیان گذاران، پیشکسوتان و دانشمندان این حوزه به بهانه تعارض منافع کنار گذاشته می شوند و صدای شان شنیده نمی شود. 

این صحبت های رئیس کل سازمان نظام پزشکی در حالی مطرح می شود که طبق گفته وی، برخی حوزه ها علی رغم همه تلاش ها و مساعی ارزشمندشان به هر دلیلی در شاخص ذیربط شان حتی در بین 100 کشور اول دنیا هم طبقه بندی نمی شود و کارنامه و سابقه درخشانی هم ندارند اما برای حوزه سلامت نسخه می پیچیند و مداخله می کنند. 

دکتر رئیس زاده با بیان اینکه خودکفایی و دستاوردهای عظیم، حیاتی و حیات بخش حوزه سلامت کشور قابل مقایسه با حوزه امنیت کشور است در ادامه نسبت به برخی هجمه ها و تخریب این حوزه گلایه کرد و گفت: عدم اجرای قوانین بالادستی از جمله اجرای سیاست های کلی سلامت ابلاغی  مقام معظم رهبری(مدظله)، عدم بروزرسانی قوانین قدیمی مثل طرح ظریب کا، مداخلات غیر تخصصی خلاف قانون ، وضعیت نیروی انسانی حوزه سلامت و زنجیره تربیت نیروی متخصص در نظام سلامت کشور را از هم گسسته است. 

وی با بیان اینکه مهاجرت شغلی و جغرافیایی هشدارها را به صدا در آورده است، عنوان کرد:  بی توجهی مفرط به اقتصاد سلامت و کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی، به ادامه خدمات در بخش دولتی و خصوصی آسیب های جدی وارد کرده است. 

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: علی رغم وجود 100 هزار پزشک عمومی در کشور، ظرفیت برخی رشته های تخصصی در حد زیر 40درصد پر می شود. امسال در رشته مهم جراحی قلب و عروق حدود 30 درصد ظرفیت تربیت نیروی جراح قلب در کشور پر شد، در جراحی قلب اطفال اوضاع به مراتب نگران کننده تر است، در جراحی عروق تقریبا به عدد صفر نزدیک شده ایم، در رشته بیهوشی 20 درصد، در رشته اطفال 36 درصد، درطب اورژانس زیر 5درصد ظرفیت ها پر شده است.

این آمارها در حالی از سوی دکتر رئیس زاده مطرح می شود که مطابق گفته وی؛ در سال هایی که 40 هزار پزشک عمومی در کشور داشتیم همه این ظرفیت ها طی رقابت بسیار فشرده پر می شد.

دکتر رئیس زاده با تاکید بر اینکه افزایش ظرفیت های پزشکی عمومی ساده ترین، پر هزینه ترین و ناکارآمدترین روش برای جبران کمبود نیروهای تخصصی است، عنوان کرد: من تعجب می کنم چرا برخی ها نمی خواهند این مطالب را بشنوند و گوش کنند .

-حوادث قلبی -عروقی چالش اساسی پیش روی بشریت است 

دکتر رئیس زاده ضمن قدردانی  از تمامی متخصصین و جراحان قلب و عروق،متخصصین بیهوشی قلب، تکنسین های اتاق عمل و هوشبری که به ارائه خدمات ارزشمند به مردم می پردازند، مبارزه بی امان و خستگی ناپذیر با بیماری های قلبی و عروقی به عنوان قاتل شماره یک مردم جهان و نیز بهبود کیفیت زندگی این بیماران را ماموریت اصلی متخصصان این حوزه خواند و گفت: ما امروز کنار هم گرد آمده ایم چرا که به قدرت علم، اهمیت تحقیقات و ضرورت همکاری بین بخشی اعقتاد راسخ داریم. امروز در عصر پیشرفت های بی سابقه پزشکی در عرصه کشفیات علوم پایه و دستاوردهای بالینی، حوادث قلبی و عروقی با کاهش سن بیماری ها همچنان یک چالش اساسی پیش روی بشریت است.

دکتر رئیس زاده در ادامه انسانی ترین و مقدس ترین رابطه بین انسان ها را رابطه طبیب و بیمار توصیف کرد و خاطرنشان کرد: همین امروز که کنار هم آمارهای اپیدمیولوژی و روش های پیچیده تشخیص و درمان را مورد بحث قرارمی دهیم، یک زندگی، یک خانواده و یک جامعه تحت تاثیر این مباحث را واکاوی می کنیم. ازاین رو دستاورد و هنر ما فقط در مورد علم طبابت نیست بلکه روایت حقیقی داستان زندگی انسان هایی است که رنج و شادی شان با هنر پزشکی و طبابت در هم تنیده شده است.

وی خطاب به جراحان و متخصصان حاضر دراین کنگره گفت: بحث های علمی و ارزشمند شما در پنل ها و کارگاهها ها، روایت زندگی پدری است که به مدد دستان پرتوان و شفابخش یک جراح قلب ما همچنان می تواند با نوه های خویش بازی کند، طلوع زیبای خورشید و غروب شگفت انگیز آن را بارها و بارها تجربه کند. داستان زندگی مادری است که به مدد درمان شما می تواند گرمابخش کانون پر مهر خانواده و انسجام بخش آن باشد یا قصه زندگی نوزادی است که در طی عمل پیچیده جراحی قلب اطفال نعمت بهره مندی از همه مواهب زندگی را خواهد داشت و روایت ساده آن دانشجوی سال پنجم پزشکی است که با عمل پیوند موفق قلب در کودکی، حیات بخش انسان های دیگر خواهد شد.

دکتر رئیس زاده در همین زمینه ادامه داد: همزمان با  برگزاری این کنگره  که مباحث علمی را به اشتراک خواهید گذاشت، اجازه دهید این داستان ها در خط مقدم ذهن شما بمانند تا بدانند و بدانیم که این ها دلیل اصلی تلاش شما برای برتری و گسترش مرزهای دانش و تلاش های بی وقفه ما علی رغم همه کم لطفی ها است. 

رئیس کل سازمان نظام پزشکی همکاری بین رشته ای را ضرورت خدشه ناپذیر تداوم پیشرفت های امروزی جامعه عزیز و عظیم قلب و عروق کشور بیان کرد و اظهار داشت: این همکاری ها منجربه استفاده از راهکارهای نوین در همراهی با عصر دیجیتال و نتایج شگرف پیشران های آن نظیرهوش مصنوعی، اینترنت اشیا، آنالیز سریع بیگ دیتاها و مداخلات زودهنگام در سنین پایین، استفاده از مولکول های درمانی، کشف داروهای جدید با سرعت بیشتر و هزینه کمتر، تغییر شیفت از رویکرد سنتی به سمت " Personalized medicine" با استفاده از پروفایل های ژنتیکی هدایت کننده، استفاده از مهندسی بافت، تصویر سازی های سه بعدی در کنار تصویر برداری های ترکیبی اندوواسکولارهای شده است. همه ی اینها حکایت از سرمایه گذاری های بزرگ در عصر چهارم انقلاب صنعتی در رشته قلب و عروق دارد. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: با همه اینها همچنان باید به امید ایجاد داستان های زیباتر برای مردم کشورمان پرتلاش باشیم و برای سلامتی مردمان از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و پرتوان و پر امید به امر تحقیقات، پژوهش، آموزش و پرورش نیروهای تخصصی و ارائه درمان های با کیفیت به مردم عزیز بپردازیم.

فریبا خان احمدی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.