سمپوزيوم ماهيت حقوقي و محتواي رضايت نامه‌هاي درماني برگزار مي‌شود

سمپوزيوم يک روزه ماهيت حقوقي و محتواي رضايت نامه‌هاي درماني، 10 دي ماه سال جاري در پژوهشکده رويان برگزار مي‌شود.


دکتر رضا ساماني، دبير کميته اخلاق پزشکي پژوهشکده رويان در گفت وگو با ايسنا واحد علوم پزشکي ايران گفت: هدف از برگزاري اين سمينار گراميداشت ياد و خاطره دانشمند فقيد جهاد دانشگاهي دکتر سعيد کاظمي آشتياني که در زمينه‌هاي فقهي و حقوقي تحقيقات بسيار زيادي انجام داده، مي‌باشد.
وي افزود: از مهمترين محورهايي که در اين سمينار ارائه مي‌شود مي‌توان به ماهيت حقوقي رضايت نامه آگاهانه، رضايت نامه از ديدگاه اخلاقي، نگاه جهان به رضايت نامه آگاهانه، رضايت و برائت و مسئوليت پزشکي، نحوه تنظيم يک رضايت نامه آگاهانه صحيح، رضايت در مواقع خاص، رضايت در پژوهش‌هاي پزشکي، قصور تقصير پزشک در رابطه با رضايت و برائت اشاره کرد.
همچنين در ادامه دکتر باغبان اسلامي نژاد دبيرعلمي سمينار يک روزه کاربرد سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي در ارتوپدي که 17 دي ماه در پژوهشکده رويان برگزار مي‌شود؛ گفت: اين سمينار هم با بزرگداشت دکتر آشتياني به معرفي سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي به عنوان ابزار قوي و کارآمد در درمان‌هاي ارتوپديک ضايعات بافتي به ويژه آسيب‌هاي غضروف، استخوان و تاندون مي‌پردازد.
وي در ادامه اظهار داشت: سخنراني‌ها در اين سمينار در دو دسته قرار گرفته است دسته اول سخنراني‌هايي است که توسط متخصصان علوم پايه در جهت معرفي سلول‌هاي بنيادي و کاربرد آنها انجام مي‌شود. در اين بخش به مهندسي بافت با استفاده از سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي نيز پرداخته خواهد شد و دسته دوم سخنراني‌هايي است که پيوند سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي را در مورد خاص ارتوپديک مانند آرتروز، عدم جوش خوردگي استخوان، اختلال طول اندام (افزايش طول استخوان و قد) مورد بحث قرار مي‌دهد. در اين بخش سعي بر آن شده است که از افرادي که از سلول‌ها استفاده کرده‌اند، به كار گرفته شود.
گفتني است، اين سمينار يک روزه مي‌تواند براي متخصصان و دانشجويان علوم پايه نظير کليه رشته‌هاي بيولوژي و متخصصان علوم باليني اعم از پزشکان و متخصصان قابل استفاده باشد.

شنبه 21 آذر 1388